Előfizetői tartalom

Az iraki háború első hete: korán indult a rally, vagy későn a háború?

Portfolio
Egy héttel ezelőtt indult meg a szövetségesek katonai akciója Irak ellen, melyet felfokozott várakozások, és a piacokon kitörő lelkesedés előzött meg. Mindazonáltal az eufória a háború első napjaiban alábbhagyott, és az elmúlt 5 kereskedési nap alatt a fontosabb nemzetközi indexek között csak elvétve találunk növekedést produkáló barométert. A kelet-európai régió piacai azonban most is felülteljesítettek.

A piacok teljesítménye. Érdemes egy kicsit visszatekinteni az 1991-es Öböl háború megindulása utáni piaci reakciókra. A Dow Jones az 1. Öböl háború kezdetét követő egy hétben 4.5%-kal emelkedett, szemben az elmúlt 5 kereskedési napban tapasztalható 0.4%-os lemorzsolódással.Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a mostani háború megindulása előtt már kialakult egy rally...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés