Előfizetői tartalom

Tovább vonja ki a forrást a Matáv a Westelből: tőkeszerkezet optimalizálás a csoportnál

Portfolio
A Matáv mai bejelentése szerint a Westel 2003. március 18-án tartott rendkívüli közgyűlése a 2003. évre vonatkozóan 64.3 Mrd Ft osztalékelőleg kifizetéséről döntött az eredménytartalék terhére. Ezen kívül a Westel 2003. március 11-én tartott éves rendes közgyűlése jóváhagyta a 2002. májusi rendkívüli közgyűlésen elfogadott 61.5 milliárd forintos osztalékelőleg kifizetését. Az Emitel a 2002-es pénzügyi év után 2.2 Mrd Ft osztalék kifizetését hagyta jóvá.

Mindkét osztalék kifizetésénél a finanszírozás főként a Matáv által biztosított anyavállalati hitelből történik. A Westeltől és Emiteltől befolyt nettó összegeket és az anyavállalati kölcsön visszafizetése kapcsán befolyó pénzt a Matáv külső hiteltörlesztésre használja. A magas osztalékelőleg a tavalyi hasonló akció tükrében nem volt meglepő, a Matáv...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés