Előfizetői tartalom

Az iraki konfliktus hatása a piacra: megismétlődik az Öböl háborús rally?

Portfolio
Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy hamarosan megindul a katonai akció Irak ellen, Bush elnök Szaddam Huszein-nek adott 48 órás ultimátuma hazai idő szerint holnap hajnali 2 órakor jár le, és evakuálták a külföldieket és az ENSZ ellenőröket is a közel-keleti országból. Az elmúlt napokban a háború közeledtének hírére jelentős emelkedést produkáltak a tőzsdeindexek világszerte, de vajon milyen lesz a folytatás? Erre a kérdésre keressük a választ alábbi írásunkban, megpróbálva párhuzamot vonni az 1990-1991-es kuvaiti válság, valamint a jelenlegi szituáció között.

Öböl háború: rally a piacon. Irak 1990 augusztus 2-án rohanta le Kuvaitot, melyre a piacok természetesen eséssel, (de nem drámai zuhanással) reagáltak. Meg kell azonban említeni, hogy ebben az időszakban nem kizárólag a kuvaiti helyzet határozta meg a börzék teljesítményét, hanem az is, hogy - akárcsak napjainkban - 1990-ben is recesszióban volt az Egyesült Államok, a belső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés