Előfizetői tartalom

17%-os termeléscsökkentés - megkérdőjelezhetetlen recesszió

Portfolio
A második negyedévre vonatkozóan 17%-os termeléscsökkentést jelentette be a Ford, az USA második legnagyobb autógyártója. A döntés alig két héttel követi a General Motors 11%-os termelés visszafogásáról szóló közleményét. Bekövetkezett az, amire közel egy éve számítanak a piaci szakértők; az agresszív marketing kampánnyal mesterségesen felduzzasztott keresletben rejlő lehetőségek kimerültek. Ezt tetézi az iraki válság által okozott bizonytalanság vásárlást visszafogó hatása.

A Ford döntése különösen azért fájdalmas, mert a társaság tavaly harmadik negyedévben - egy jelentős, üzembezárásokkal is járó reorganizációs programot követően - helyezett üzembe új kapacitásokat a folyamatosan felfutó kereslet következtében. Az autóipar kritikus helyzetét kevés tényezővel lehetne jobban szemléltetni; a General Motors részvénye 25%-kal, a Ford...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés