FONTOS Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás
 
Előfizetői tartalom

Technikai elemzés: kitörés után figyeld a traders' remorse-t!

Portfolio
Az árfolyam grafikonok szemügyre vételénél megfigyelhetjük, hogy az árfolyam bizonyos szinteket meglehetősen nehezen lép át, sok esetben visszapattan róluk, más esetekben pedig egy idő után határozottan, és jelentős forgalom mellett áttöri azokat. Ezeket a szinteket nevezzük támasz (support), illetve ellenállás (resistance) szinteknek. De vajon miért és hogyan alakulnak ki ezek a szintek, és hogyan viselkedhet az árfolyam ezek tesztelésénél? Ezekre a kérdésekre próbálunk meg választ adni alábbi írásunkban.

Mi is az a támasz, és mi is az az ellenállás?. Támasz szintnek nevezzük azt az árfolyam vonalat, árfolyam szintet, melynél már jelentős vételi hullámra lehet számítani, a befektetők többsége úgy véli, hogy ez alá a szint alá már nem eshet az árfolyam, és vételi megbízásokkal lép a piacra, melynek hatására az árfolyam nem tud tartósan ez alá a szint alá süllyedni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés