FONTOS Még sosem fogyasztott ennyi áramot Magyarország egy nyári este
 
Előfizetői tartalom

Mezőgép: 2003 a fordulat éve?

Portfolio
A GM és Ford termelés csökkentést jelentett be a második negyedévre. A Mezõgép észak-amerikai exportjának 83%-a a két említett autóipari órástól származik. Furár Györggyel, a Mezõgép pénzügyi igazgatójával arról beszélgettünk, hogyan érinti mindez az orosházi gépipari társaságot. Furár György azonban az idei év vonatkozásában optimistának bizonyult, az autóipar negatív tendenciái jellemzõen a régebbi szériákhoz gyártott alkatrészeket érintik, melyek meglehetõsen kis arányt képviselnek az exporton belül. A jelenlegi rendelési állomány alapján a Ford és a GM összesített megrendelése növekedni fog az idei évben. A Mezõgép 2003-ra vonatkozóan minimum 9%-os bõvüléssel 18 mrd Ft feletti érbevételre és 212 m Ft-ról 900 m Ft fölé ugró adózott eredménnyel számol. A tavalyi évvel ellentétben az idén jelentõsebb volumen növekedés érhetõ el a Skyjack-tõl átvett emelõkosaras berendezések összeszerelésében.

Árbevétel és profit. 1., a General Motors és a Ford kapcsolat A Mezõgép három szintéren szállít a két legnagyobb amerikai autógyártónak, melyek a februári amerikai autó értékesítési megjelenésével egyidõben bejelentették, hogy a második negyedévben termelésüket a gyengülõ kereslet következtében csökkenteni fogják. Elsõként az észak-amerikai régió említhetõ;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés