Előfizetői tartalom

Telefonica: csordogáló profit

Portfolio
Ma publikálta 2002. évi eredményét a spanyol Telefonica, az egyik legjelentősebb európai távközlési társaság. A cég 2002-ben történetének első veszteséges évét teljesítette, a 6.6 milliárd euró értékben eszközölt leírások 5.58 milliárd eurós éves veszteséghez vezettek, miközben az árbevétel 8.5%-kal 28.4 milliárd euróra zuhant.

A tavalyi évben a cég végleg leszámolt európai mobil terjeszkedési álmaival, s 4.8 milliárd euró értékben hajtott végre leírások német, olasz, spanyol és svájci befektetésein, miközben a Terra Networks kapcsán 1.43 milliárd euró veszteséget számolt el a 4. negyedévben.A céget kedvezőtlenül érintette a nem túl stabil dél-amerikai gazdaság, a térségben igen komoly érdekeltségekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés