Előfizetői tartalom

Globus: akvizíciók, tervszámok, osztalék - 2003 a növekedés éve lesz

Portfolio
Nemrég tette közzé 2002 utolsó negyedévére vonatkozó gyorsjelentését a Globus, a csütörtökön londoni roadshow-n résztvevő társaság dinamikus bővülésről, előzetes terveinek túlteljesítéséről számolt be. Az elnök-tulajdonossal, Temesfői Istvánnal történt beszélgetésünk kivonatából fény derül a vállalati stratégia megvalósításának következő lépéseire, az újabb akvizíciós és társulási tervekre, a 2003-as év előzetes tervszámaira és a társaság osztalékpolitikájára. A társaság 2003. évi árbevétele elérheti a 40 milliárd forintot, miközben adózás előtti eredménye 2-2.1 milliárd forintra nőhet.

AKVIZÍCIÓS- ÉS EREDMÉNYTERVEK. Lengyel és bolgár akvizíciós tervek A Globus stratégiai célja, hogy a mélyhűtött termékek gyártásában és forgalmazásában európai viszonylatban is jelentős szerepet töltsön be, amelyhez 140-150 ezer tonna hűtőkapacitás lehet elégséges. Az 1998-ban megszerzett debreceni Deko-Food Rt. két, egyenként 10 ezer tonnás hűtőházzal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés