FONTOS Így töri derékba emberek nyaralását a világ legnépszerűbb popsztárja
 
Előfizetői tartalom

Leépítés a Rábánál

Portfolio
175 dolgozót bocsát el a hatékonyság növelés jegyében a Rába Futómű Kft-je - áll a Munkaügyi Központ felé leadott társasági bejelentésre hivatkozó sajtótudósításokban. A leépítést a recesszió következtében beszűkült piaci kereslet indokolhatja. A Futómű Kft árbevételének alakulása különösen az iráni export kiesése által sújtott, az amerikai piacot a tavalyi évben már a stabilizáció jellemezte. A 175 fős leépítés távolról sem tekinthető rendkívülinek; ugyan a dezinvesztíciók miatt az elmúlt két év átlagos negyedéves létszámcsökkenése nem kalkulálható, megítélésünk szerint az átlag nem lehet túl messze a 175 főtől.

A Rába menedzsmentje lépéskényszerben van, az árbevételi oldalt három tényező befolyásolja negatívan, melyet költségoldalról, a létszám karcsúsításával is kezelni kell; 1., piaci kereslet csökkenése (főként iráni export kiesése) 2., forint erősödése 3., vevők által kikényszerített árengedmény Mindhárom fenti tényező jelentkezik a Futómű Kft árbevételi teljesítményében.Mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés