Előfizetői tartalom

Ericcson: dupla bukás a mobilon

Portfolio
Akár 130 millió eurós kártérítést is fizethet az Ericsson a német Infineonnak amiatt, mert a tavaly eladott Microelectronics üzletága alacsonyabb árbevételt produkált annál, mint amire a svéd cég garanciát vállalt. Az Infineon képviselője a CBS szerint megerősítette a két társaság közötti tárgyalások tényét. Az Infineon részvényei 3.5%-os növekedést mutatnak jelenleg, míg az Ericsson értéke hasonló mértékben csökkent délelőtt.

A tavaly szeptemberben lezárult 300 millió eurós ügylettel kapcsolatos tárgyalások ez idáig még nem vezettek eredményre, azt azonban az Ericsson munkatársa elmondta, hogy egyik fél sem örül annak, hogy a piaci nehézségek miatt kártérítésre szorul a svéd vállalat. Azt azonban egyelőre nem erősítette meg egy illetékes sem, hogy az összeg elérheti a 130 millió eurót is, melyről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés