Előfizetői tartalom

Graphisoft: jó üzemi teljesítmény, de ismét egy jelentős leírás... (2)

Portfolio
Várakozásokat felülmúló árbevételt tett közzé a mai napon a Graphisoft a tavalyi negyedik negyedév vonatkozásában, és másfél év után ismét jelentősebb pozitív eredményről tudott számot adni. A cég adózott eredménye elmaradt az elemzői várakozásoktól, egy 700 ezer eurós egyszeri leírást nem számolva azonban jócskán meghaladja azt. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az elmúlt időszakban nem ez volt az első ilyen jellegű egyszeri tétel, így a társasággal kapcsolatos bizonytalanságot növelő tényezőként foghatjuk ezt fel még akkor is, ha az ArchiCAD 8.0 piacra dobása miatt hosszú idő után ismét komolyabb nyereséget ért el a cég az alaptevékenységen.

Kedvező árbevételi számok - de mitől?. Meghaladták a szeptemberben közölt árbevételi várakozásokat a Graphisoft értékesítései a tavalyi negyedik negyedévben, a szoftverfejlesztő cég 8.55 millió eurós bevételt produkált. Ez az érték azért is figyelemre méltó, mert 4.1%-kal meghaladja az egy évvel korábbit, mindazonáltal nem tudhatjuk, hogy a remek árbevételi számok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés