FONTOS Így töri derékba emberek nyaralását a világ legnépszerűbb popsztárja
 
Előfizetői tartalom

Bernstein: kerüld a részvényeket!

Portfolio
Richard Bernstein úgy döntött, hogy beáll a széllel szemben. A Merrill Lynch vezető stratégája a Wall Streeten uralkodó általános optimizmus ellenére (már ami a jövőképet illeti) pillanatnyilag inkább a részvények elkerülését, a részvénypozíciók csökkentését ajánlja. Bernstein hat tényezőt sorol fel pesszimizmusa indokaként. Igaz 0%-os részvényarányig nem jutott el a Merrill szakértője sem az ajánlott portfólióban, azonban a 60%-os átlagnál lényegesen alacsonyabb 45%-ot szerepeltet 20% készpénz mellett.

Richard Bernstein érvei a részvénypiaci pesszimizmus mellett: 1., Történelmi visszatekintésben kimutatható, hogy a részvénypiac gyenge teljesítményt hoz a szakértők általános optimizmusának idején. A mai napon szinte minden stratéga a részvényt tartja a legvonzóbb befektetési célpontnak, mely önmagában is óvatosságra intő jel. 2., Jelenlegi szinten stabilizálódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés