Előfizetői tartalom

Alcatel: micsoda jövőkép...

Portfolio
Ma publikálta 4. negyedéves erdményét a legnagyobb európai távközlési felszerelésgyártó, az Alcatel. A francia óriás, bár a 4. negyedévben nem rossz árbevételi számokat mutatott fel, meglehetősen sötéten látja a jövőt. 2003-ban piacai 15%-kal fognak zsugorodni, miközben az 1. negyedévben 25-30%-os lehet a visszaesés a szezonálisan jó 4. negyedévhez képest.

A társaság 2002-es éve után nem fizet osztalékot, amelyre magyarázatot ad az erősen veszteséges működés.A cég nettó vesztesége 1.12 milliárd euróra rúgott a 4. negyedévben, amely részvényenként 93 centet lehet. A szezonálisan jó 4. negyedév jó árbevételi értéket hozott, s az üzemi eredmény is pozitív lett (5 negyedév mínusz után), de a negatív gazdálkodási környezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés