Előfizetői tartalom

Reálisan árazott a Richter - globális kitekintés a generikus szektorban

Portfolio
"Válságban a gyógyszeripar - miért érdemes mégis magyar gyógyszerrészvényt venni?" címmel jelent meg fél évvel ezelőtt átfogó gyógyszeripari kitekintésünk. Az elmúlt fél év árfolyam alakulását áttekintve megállapítható, hogy csupán részben bizonyult igaznak akkori okfejtésünk; a generikus gyártók előretörése megtörtént ez azonban az eltérő profit dinamika miatt a magyar piacon nem éreztette hatását (illetve az Egis esetében teljesen egyedi sztori épült be az árfolyamba a deramciclane molekula újabb kutatási fázisának sikeres lezárásával). Jelen írásunkban kizárólag a világ generikus piacának trendjeit igyekszünk feltérképezni, s az egyes régiókban jelentkező árfolyam különbségek mögötti indokokat kívánjuk feltárni a legnagyobb és legjobban teljesítő vállalatokon keresztül. Végezetül természetesen választ keresünk arra a kérdésre, hogy mit hozhat az idei év első fele a generikus gyártók árfolyamát illetően.

Bevezetés. Elsőként nézzük a tényeket. A világ generikus gyógyszergyártásának három jelentős regionális központja van; Közép-Kelet-Európa, India és Észak-Amerika (ezen írás keretei között jelentős amerikai gyártó kapacitásai és tőzsdei szereplése miatt a TEVA-t az észak-amerikai csoportba soroltuk be). A tavalyi év első felének egyik legfőbb negatív befektetői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés