Előfizetői tartalom

NABI: 2002 legjobb teljesítménye az utolsó negyedévben

Portfolio
A NABI közzétette 2002-es buszértékesítési teljesítményét, melynek alapján megállapítható, hogy mind az angol, mind az amerikai piacon 2002 utolsó negyedévében realizálta a legtöbb buszeladást. Összességében azonban - mint az a harmadik negyedéves gyorsjelentés megjelenését követően már egyértelműsödött - a társaság nem tudta teljesíteni a tavalyi évre kitűzött 1,600 darabos értékesítési tervet (1,379 darab teljesült). Részvényesi szempontból a kulcskérdés az, hogy a vállalat a legutóbbi negyedévben felmutatott teljesítményt az idei első negyedévben is meg tudja ismételni, esetleg meghaladni, vagy - negatívabb esetben - az elmúlt három hónap megugrott értékesítése a 3. negyedév alacsonyabb szállításának az egyenes következménye csupán. Továbbra is fenntartjuk azon véleményünket, hogy az alaptevékenység kedvezőbb piaci megítélése akkor fog bekövetkezni, ha az amerikai piacon ismételten tartós növekedés mutatkozik az értékesítésben.

A 2002-es év egyértelműen az Optare értékesítésének fellendülését hozta. Az angol leánycég a 2001-es év erős visszaesése után igen jó teljesítményt könyvelhetett el, mely egyrészt köszönhető az angol buszpiac 8-9%-os 2002-es bővülésének, másrészt az Optare új Alero termékének sikeres piaci megjelenésének. Az angol piac tavalyi élénkülése a buszgyártásban is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés