Előfizetői tartalom

Straub: fenyegetés vagy stratégia?

Portfolio
A hét végén meglehetősen nagy vihart kavartak bizonyos Straub Eleknek tulajdonított kijelentések, amely lényegében az egyetemes távközlési alap problémáira hívták fel a figyelmet. A Matáv elnök-vezérigazgatója utólag cáfolta, hogy áremeléssel, így áttételesen fél millió szavazó elvesztésével fenyegette meg a kormányt, amennyiben az egyetemes távközlési alapból a befizetések hiányában nem jut a veszteségeit kompenzáló összeghez. A cáfolat ellenére a minibotrány számos kérdésre irányítja rá a figyelmet.

A központban az egyetemes távközlési alap áll, amelynek lecsupaszítva az a lényege, hogy a magyarországi távközlési szolgáltatók bevételeik arányába befizetnek az alapba, amelyből a vezetékes szolgáltatók részesednek. Az alapból kapó társaságok egyrészt a szociális díjcsomagok biztosítása, illetve a földrajzi lefedettség költségeinek kompenzálására (sok olyan terület...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés