FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Hatalmas vesztesek a középmezőnyben - tovább csökken a profitdinamika a BÉT-en

Portfolio
2002 4. negyedévében tovább folytatódott a 3. negyedévben megfigyelhető trend, az elemzők ismét pesszimistábbá váltak a 2002-es év tőzsdei társaságokra előre jelzett eredmények kapcsán. Az első három negyedév tényadatai alapján az elemzők már csak marginális mértékű profit növekedést (Mol nélkül) várnak az idei évtől, amely reálértéken már egyértelmű csökkenésnek felel meg. Tovább folytatódott az a trend, hogy a romló várakozások nem a blue chipek nevéhez kapcsolhatók, a pesszimizmus alacsony BUX súlyuk ellenére a közepes kapitalizációjú cégek gyengülő kilátásai eredményezik. Írásunkban különös figyelmet fordítunk az ezúttal is minden igényt kielégítő statisztikák szolgáltatására.

2002-es várakozások. Felmérésünkben közreműködő 12 elemző csapat: Buda-Cash, CA-IB, Cashline, Concorde, CIB, Erste, IEB, ING Barings, K&H Equities, MKB, RSI, UBS WarburgA BUX súlyozással, de a torzítások elkerülése érdekében a Moltól számított átlagos piaci profitnövekedés 1.7%-ra csökkent a 3. negyedéves eredmények publikálása után, amely 5.3%-os éves átlagos inflációt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés