Előfizetői tartalom

23 m USD díjazás egy 41 mrd dolláros csőd helyrehozásáért

Portfolio
Michael Capellas a csődhelyzetben lévő WorldCom új vezérigazgatójának 23 m USD összértékű kompenzációs csomagot ajánlott fel a vállalat. Capellas 1.5 m USD éves fizetést, 2 m USD bonuszt és bizonyos teljesítmény mutatók elérésénél 1.5 m USD további bonuszt kap. Az új vezérigazgató amennyiben sikeresen kivezeti a társaságot a csődhelyzetből, úgy 18 m USD értékű részvénycsomagot kap a reorganizált társaságból. Mielőtt a hatalmas számoktól rosszul lennénk, érdemes tudatosítani, hogy a WorldCom jelenleg 41 mrd USD adósságállománnyal rendelkezik, így a cég talpra állítása a szakadék széléről távolról sem tekinthető gyerekjátéknak.

Mint emlékezetes az amerikai számviteli botrányok egyik élenjárójaként csődbe került WorldCom a múlt hónapban akvirálta Michael Capellast, az egyesült HP-Compaq elnökét a WorldCom vezérigazgatói székébe. Cappellas nem rendelkezik menedzsment tapasztalatokkal a telekom szektorban, kinevezését elsősorban általános vállalat irányítási képességeinek köszönheti, illetve azon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés