Előfizetői tartalom

40%-ot zuhant az árfolyam, mélyrepülés a piacon

Portfolio
Mintegy 40%-ot vesztett értékéből a mai nap folyamán a brit Cabe &Wireless, miután pénteken a Moody's bóvli kategóriába minősítette le a papírt. A Moody's leminősítése olyan lavinát indított el, amellyel csak igen nehezen tud megbirkózni a társaság. A bizalom megrendülését jelzi, hogy a 10 éves kötvényei 25%-ot vesztettek egy nap alatt értékükből.

A Moody's péntek este közzétett leminősítése önmagában még nem indokolná az árfolyam ilyen mértékű zuhanását, a gond egy 1.5 milliárd font értékű garanciavállalással áll, amelynek finanszírozásáról a cég már a hétvégén megindította a hitelező bankokkal a tárgyalásokat. A történet kezdete 1999-re nyúlik vissza, amikor a Cable & Wireless eladta a Deutsche Telekomnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés