Előfizetői tartalom

Profit warning a Rábától - több mint 1.5 mrd Ft veszteség az utolsó negyedévben (4)

Portfolio
Rekord mértékű veszteséget fog elszenvedni a Rába az év utolsó három hónapjában. A társaság bejelentése szerint a gyenge iparági környezet, az erős forint, a hatékonyság növelés érdekében végrehajtott akciók egyszeri költségei következtében a két fő üzletágban (futómű és alkatrész) összesen 1.5 mrd Ft-os üzemi veszteségre számít a menedzsment. Ezen veszteséget tovább növeli a Motor Kft értékesítésén elszenvedett veszteség, a készlet- és vevőkövetelés leírások összege.

2003-ra már optimista a menedzsment, az idei évben megtett hatékonyság növelési és szerkezet átalakítási folyamatok eredményeként az exportorientált vállalatok kedvezőtlen gazdálkodási környezete (értsd erős forint) ellenére is jelentős profit növekedés várható. A 2003-as tervszámairól ma délelőtti prezentációján számol be a menedzsment.A 2003-as tervszámok feltehetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés