Előfizetői tartalom

Nokia - mérsékelt hangerő

Portfolio
Alacsonyabb fokozatra állította a csengőhangot a Nokia. A társaság menedzsmentje egy tegnapi, Dallasban megtartott elemzői konferencián mérsékelte a jövő évi globális mobil értékesítésre vonatkozó várakozásait és ezzel együtt a hálózati eszközök értékesítési kilátásait is borúsabban ítéli meg. Európában 8%-ot, az USA-ban közel 5%-ot vesztett az értékéből a részvény.

Több iparági szakértő is jelezte, hogy túl optimista a Nokia 2003-ra vonatkozó, 440-460 millió darabos értékesítési várakozása. A társaság menedzsmentje igazán 2001-ben mérte fel rosszul a piaci kilátásokat, mikor ötször volt kénytelen mérsékelni az előrejelzéseit. Az idei évben ez némileg javult és csupán két alkalommal kényszerült finomhangolásra a menedzsment...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés