FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Mibe fektetnek a legnagyobbak? - interjú a Raiffeisen Capital Management portfólió menedzserével

Portfolio
Horváth Istvánnal, a 310 m eurót kezelő, idei évben 23%-os hozamot elérő Raiffeisen Capital Management portfólió kezelőjével beszélgettünk a közép és kelet-európai régió piacainak kilátásairól, a konvergencia sztoriban lévő tartalékokról és az egyes magyar részvényekről. Az interjú keretében olvasóink betekintést nyerhetnek a befektetési döntéshozatal folyamatába is, melyből kiderül, hogy a tökéletesre csiszolt DCF modellekkel szemben nagyobb jelentőséget tulajdonít a Raiffeisen Capital Management a következő két-három év profitkilátásainak. Az eszköz allokációból kiderül, hogy az alap két nagy favoritja Oroszország és Magyarország. Az alapcsalád jelenleg eszközállományának 94.7%-át tartja részvényekben és 5.3%-át készpénzben.

A Raiifeisen Capital Management alapjai. Elsőként érdemes lenne áttekinteni az általatok kezelt alapcsoport főbb jellemzőit. Mikor indultak az alapok, milyen országokban fektettek be? Az első alap 1994 februárban indult, s ezzel az egyik legrégebbi olyan alap, ami kelet-európai befektetési fókusszal rendelkezik. Már a kezdetektől lefedi az alap befektetési spektruma a közép-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés