Előfizetői tartalom

Kiütötte a Vivendi a Vodafone-t

Portfolio
Erősen úgy néz ki, hogy a Vivendi győzelmével ér véget a 2. legnagyobb francia mobilcéget kontrolláló Cegetelért folyó harc, s a Vodafone vesztesen kénytelen elhagyni a szorítót. A francia médiacég tegnapi bejelentése szerint a társaság gyakorolni fogja december 10-ig érvényes jogát, hogy megvásárolja a BT 26%-os részesedését 4 milliárd euróért.

Ezzel a Vivendi a Cegetel 70%-os tulajdonosa lesz, s a társaság megtartja, sőt teljes irányítást szerez a kiváló cash-flow termelő képességgel rendelkező távközlési cég felett. A Vivendi szándéka, hogy nem kívánja elveszteni a Cegetelt eddig is egyértelmű volt, mindössze az volt kérdés, hogy a súlyosan eladósodott társaság miből tudja finanszírozni a tranzakciót. A megoldás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés