Előfizetői tartalom

Nagybefektető kezébe kerülhet az AH, mi lesz a Tetra-val

Portfolio
Az informatikai és hírközlési tárca a távközlési piac kétpólusúvá válását kívánja ösztönözni - mondta a Világgazdaságnak Kovács Kálmán. A miniszter jó esélyt lát arra, hogy a jelenleg többségi állami tulajdonban lévõ Antenna Hungária esetében megtalálják a megfelelõ vevõt. Kovács szerint a kormányzati távközlést szolgáló eredetileg még Tetra néven aposztrofált rendszert az államnak szolgáltatásként kell igénybe vennie, és nem akar külön erre a célra hálózatot építeni.

A miniszter szavai az AH vonatkozásában különösen érdekesek, mivel egy a Matávval szemben felnövõ szereplõ kialakítása és az AH többségi csomagjának egy befektetõnek való eladási szándéka akár össze is kapcsolható. A miniszter az AH esetében a megfelelõ vevõ megtalálásának lehetõségérõl beszél, amely azt veti fel, hogy egy kézbe kerülne a társaság többségi tulajdonrésze....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés