FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Az erő velünk van?

Portfolio
A második negyedéves megpihenés után ismételten stabil növekedést tud felmutatni a magyar piac. A harmadik negyedévben BUX társaságok indexsúllyal átlagolt 12 havi árbevétel növekedése 0.8% volt, üzemi szinten 10.5%-os, EPS szintjén 15%-os bõvülés mutatkozott a második negyedévhez viszonyítva. (A BUX társaságok szeptember 30-cal záruló 12 hónapban 536 Ft-os átlagos EPS-t értek el, így a tény - nem jövõbeli várakozások alapján számolt - piaci P/E 14.2.) A MOL-t kiemelve ugyanezen adatok 3.0%, 2.2% és 3.9% bõvülést mutatnak. A kedvezõ eredményekhez két tényezõ járult hozzá: 1.: a MOL profitabilitásának javulása, 2.: viszonylag gyenge tavalyi 3. negyedév került ki a 12 havi összesítésbõl.

Vizsgálatunkban a piac egészének növekedését kívántuk górcsõ alá venni, melyet az árbevétel, az üzemi eredmény és az EPS BUX súlyozással mért relatív elmozdulásával teszünk meg gördülõ 12 havi bázison. A gördülõ 12 hónap alkalmazása az egyes társaságok életében jelentkezõ erõteljes éven belüli ciklikusság hatásának kiszûrése miatt célszerû. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés