Előfizetői tartalom

Deutsche Telekom: az új stratégia

Portfolio
A tegnap publikált nominálisan magas veszteséget hozó, de alapvetően jó üzemi folyamatokat sejtető Deutsche Telekom gyorsjelentés után Helmut Sihler, a Ron Sommer és Kai-Uwe Ricke közötti interregnumot kitöltő ideiglenes elnök hangsúlyozta, hogy a társaság üzletmenete kiválóan alakul, s hogy 2003. végére a nettó adósságállomány az EBITDA háromszorosára csökkent.

Az elemzőknek kifejtették, hogy a társaság összesen 22.4 milliárd euró értékben hajtott végre goodwill leírást, amelyből 18 milliárd esett a Voicestreamre és 3.3 milliárd euró egyéb T-Mobile érdekeltségekre. A leírások nyomán 3.1 milliárd eurónyi pozitív adóhatás lépett fel. 2002. 3. negyedévének végén 64 milliárd euró lett a nettó adósságállomány, s 2003...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés