Előfizetői tartalom

A "Yu-Gi-Ho" sikere 30 millió dolláros profitot eredményezett

Portfolio
A tegnapi emelkedés az Egyesült Államokban további vásárlásokra ösztönözte a Távol-Keleten befektetőket a technológiai szektorban, azonban ezúttal a vezető blue chipek többsége is profitált az általános optimizmusból. A domináns japán benchmark 100 ponttal tegnapi záróértéke felett nyitott, majd volatilisan ugyan, de a meghatározó trendet figyelve még inkább felfelé vette az irányt. Végül a Nikkei 225 feledtetve a tegnapi csökkenést, 2.4%-os erősödéssel napi maximumán, 8,503 ponton zárt, míg a tőzsde első szekciójának minden részvényét tartalmazó Topix 1.9%-os gyarapodást követően 839 ponton állapodott meg.

A jó teljesítményhez az is hozzájárult, hogy a befektetők feledve a meghatározó bankok államosításáról keringő pletykákat, abban bíznak, hogy a megszavazott kiegészítő költségvetés segíthet Japán gazdaságának stabilizálásában. A Mizuho 9.8%-kal erősödve valamelyest korrigálta tegnapi zuhanását, a Sumitomo azonban csak 1.4%-kal tudott feljebb kúszni. A vezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés