Előfizetői tartalom

Az optimizmus élén a biztosítók és a távközlés

Portfolio
Kiugró optimizmus uralkodott ma az európai piacokon, hiszen a nap végén nem volt olyan szektor, amely összességében ne produkált volna emelkedést. A befektetők úgy ítélték meg, hogy az elmúlt időszakban túladottá vált mind a Credit Suisse Group, mind az Allianz, vagyis a pénzügyi szektor azon két vállalata, amely éves szinten a legrosszabb teljesítményt nyújtotta ezidáig a Stoxx vállalatai közül. Az irányadó indexek közül a DAX 3.4, a CAC 40 3.6%-kal emelkedett, míg a FTSE gyarapodása szerényebb, 0.4%-os volt.

A londoni tőzsdei barométer mérsékeltebb teljesítményét a HSBC Holding generálta, amely a mai napon állapodott meg abban, hogy az amerikai fogyasztóknak hitelező Houshold International Inc-ért 14.2 millió dollárt fizet részvényekben. A befektetők minden bizonnyal sokallták az akvizíció árát, így Európa legnagyobb piaci értéket képviselő bankja jelentős árfolyamesést könyvelhetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés