Előfizetői tartalom

Fél szemmel holnapra tekintve

Portfolio
A tegnapi kedvező vállalati hírek után az Egyesült Államokban a technológiai szektor erősödésének lehettünk szemtanúi, a szegmens lendülete azonban nem hogy nem hozott általános optimizmust Európában, hanem a Corus Group és a Cable&Wireless reggeli bejelentései inkább borúlátóvá tették a befektetőket. Az eseményektől némiképp függetlenítve magát rendkívül szűk, 30 pontos sávban változott a délelőtt folyamán a Budapesti Értéktőzsde hivatalos indexe. A BUX végig keddi záróértéke felett mozgott, azonban a 7,500 pontos szintet nem tudta megközelíteni. A kereskedés első három óráját követően a hazai tőzsdei barométer 0.2%-os erősödéssel 7,441 ponton áll. A forgalom az előző napokban már megszokott, roppant alacsony, mindössze 1.2 milliárd Ft összértékben születtek kötések a tőzsdén. A nagybefektetők továbbra is a vezető vállalatok holnapi gyorsjelentéseitől teszik függővé reakciójukat.

A blue chipek a MOL kivételével csekély mértékű emelkedést produkáltak a délelőtt folyamán. Az olajszektor reprezentánsa a tegnapi zakó után újabb 0.4%-kal értékelődött le, így 5,200 Ft-on vásárolható jelenleg.Az eddigi kereskedés nyertese a 0.6%-kal 777 Ft-ig felfelé kúszó Matáv, a vezető telekompapír ismét jó napot zárhat a holnapi gyorsjelentésnek betudható spekulatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés