Előfizetői tartalom

Óvatos vételek a technológiában

Portfolio
Továbbra is az iraki háború kitörésével kapcsolatos befektetői aggályok tartották nyomás alatt az Egyesült Államok meghatározó piacait, a Dow 2.1, a Nasdaq 3%-ot veszített értékéből tegnap. Az idegesség csak a kereskedés korai szakaszában ragadt át a Távol-Kelet börzéire. A domináns japán benchmark napi minimumán nyitott, a 8,400 pontos szintet azonban az előző napok jelentős és gyors hanyatlása után számos befektető túlságosan is pesszimistának ítélte, így a keddi kereskedést óvatos vételek jellemezték a "felkelő Nap országában". Végül a Nikkei 225 gyakorlatilag tegnapi záróértékén stagnálva 8,465 ponton zárt, míg a tőzsde első szekciójának minden részvényét tartalmazó Topix 0.3%-os gyarapodást követően 840 ponton állapodott meg.

A részvények szektoronként vegyes teljesítményt produkáltak, a befektetők leginkább az elmúlt napokban túladottá vált technológiai és távközlési papírokba invesztáltak. Az előző két nap 11%-kal zuhanó domináns mobilcég, az NTT DoCoMo 3.8%-kal korrigált felfelé ma, a Vodafone Csoport leányvállalata, a Japan Telecom részvényeinek árfolyama 1.7%-kal növekedett. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés