Előfizetői tartalom

A nagybefektetők kivárnak

Portfolio
Tegnap továbbra is az iraki háború kitörésével kapcsolatos befektetői aggályok tartották nyomás alatt az Egyesült Államok meghatározó piacait, az európai délelőtt azonban már a csekély emelkedés jegyében telt a kitűnő Vodafone eredmény hatására. A befektetők óvatos technológiai vásárlásai a hazai börzén is éreztették hatásukat, a BUX-kosár meghatározó szereplői azonban adósak maradtak a jó teljesítménnyel ezidáig. Az eseményeknek megfelelően rendkívül szűk 50 pontos sávban változott a délelőtt folyamán a Budapesti Értéktőzsde hivatalos indexe. A BUX tegnapi záróértékével megegyezően nyitott, azonban a 7,500 pontos szintet nem tudta megközelíteni. A kereskedés első három óráját követően a hazai tőzsdei barométer 0.1%-os gyengüléssel 7,442 ponton áll. A forgalom roppant alacsony, mindössze 0.9 milliárd Ft összértékben születtek kötések a tőzsdén. Úgy tűnik, a nagybefektetők a november 14-i gyorsjelentési dömpingig a várakozó álláspontot preferálják.

A blue chipek a MOL kivételével mérsékelten növelték értéküket. Alig valamivel 200 millió Ft feletti forgalmat generált az OTP, amelynek részvényei folytatják a tegnapi trendet. A bankpapír 0.2%-kal 2,185 Ft-ig tudott erősödni.A meghatározó részvények közül a legjobb teljesítménnyel az 1.3%-kal izmosodó Matáv rukkolt elő, a vezető telekompapír 765 Ft-on forog jelenleg....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés