Előfizetői tartalom

Tovatűnőben a lélektani határ

Portfolio
A FED drasztikus kamatcsökkentése után a Cisco gyenge várakozásai még inkább lehűtötték a kedélyeket az Egyesült Államokban. Nem csoda, hogy a Nasdaq és a Dow jelentős gyengülése után a vezető távol-keleti benchmarkok sem brillíroztak. A Nikkei 1%-kal előző záróértéke alatt nyitott, majd egész nap folyamatos lemorzsolódásnak lehettünk tanúi. Végül a meghatározó japán index 2.6%-os csökkenés után 8,691 ponton zárt, tehát a 9,000 pontos lélektani határ és a kitűnő novemberi kezdés már a múlté. A tőzsde első szekciójának minden részvényét tartalmazó Topix 2%-os mérséklődést követően 862 ponton állapodott meg.

A félvezetők és chipgyártók ezúttal sem zártak jó napot. Az Advantest értéke 4.3, a Tokyo Electron részvények 3.5%-kal süllyedtek. A Nasdaq esése miatt a technológiai és távközlési szektor egyéb képviselői is eladói nyomás alá kerültek. A legnagyobbak közül a Canon 0.2%-os mérséklődésével a nap legjobban teljesítő részvényei közé tartozott. A tegnapi zárás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés