Előfizetői tartalom

Lesz-e rally a részvénypiacon - tele vannak a befektetők pénzzel

Portfolio
Nem a legszerencsésebb évet tudhatják eddig maguk mögött a részvénybefektetõk az USA-ban, de ez a kijelentés a globális részvénypiacra is kiterjeszthetõ. Ennek ellenére a befektetõk közel fele (43%) továbbra sem mer pesszimista lenni - legalábbis ez tükrözõdik a Barron's legutóbbi tõkepiaci felmérésébõl. A részvénypiacon árfolyamcsökkenést várók aránya 27%, míg a neutrálisok 29%-ot tesznek ki. A tavaszi felmérés óta a bullok (47%) és a neutrálisok (36%) aránya csökkent, míg a medve piacot váróké (17%) emelkedett.

A bika oldal. A Barron's október végén készült felmérése szerint az amerikai intézményi befektetõk 43%-a tartotta magát "bullish"-nak - azaz ennyien számítanak részvénypiaci árfolyamnövekedésre - az elmúlt hónapok részvénybefektetéseiben "eltûnt" milliárdok ellenére is. Az optimista jövõkép mögött elsõsorban az emelkedõ profitvárakozások és az alulértékeltség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés