Előfizetői tartalom

Meglepetés minden irányban

Portfolio
A világ vezető hálózati eszközgyártója, a Cisco kettős meglepetéssel állt a piaci szereplők elé a tegnapi kereskedés után. A költséghatékonyság javulása miatt lényegesen jobb eredményt ért el a harmadik negyedévben (naptári), melynek hatására 5%-kal megugrott az árfolyam. Az eredményeket követő elemzői konferencián azonban a menedzsment bejelentette, hogy 0%-4%-os árbevétel visszaesésre számít a következő negyedévben, ami -2%-ig nyomta le az árfolyamot. A papír árazása a többi vezető tech céghez viszonyítva változatlanul nem tekinthető konzervatívnak, így jelentős árfolyamnövekedési potenciállal nem rendelkezik a részvény.

A kulcs a piacban van. Költségoldalról a racionalizálásnak korlátai vannak, így keresletnövekedés nélkül nem átlag feletti árazás nem tartható fent. A Cisco menedzsmentje az idei évben folyamatosan - a realitásoknak megfelelően - erősen visszafogottan nyilatkozott a kilátásokról; nem határozható meg a keresletnövekedés megindulásának időpontja. Még a 2003-as naptári évre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés