Előfizetői tartalom

Az osztalékra még várni kell!

Portfolio
Továbbra sem fizet osztalékot a Microsoft annak ellenére, hogy igen tetemes pénzeszköz állománnyal rendelkezik, és megszűnt az egyik legnagyobb kockázati tényező, a trösztellenes per is a múlt hét végén. A társaság tegnapi éves közgyűlésén elhangzott indoklás szerint a cégnek még számos hasonló perrel kell szembenéznie, márpedig ezek lezárulásáig nem lehet osztalékra számítani.

Már régóta kulcskérdés a társaság esetében, hogy mit kezd az eddig felhalmozott, most már több mint 40 mrd dollár pénzeszköz állománnyal, további akvizícióit finanszírozza, vagy pedig elkezd osztalékot fizetni, melyre a cég 1986-os alapítása óta nem volt példa.John Conners, a társaság pénzügyi igazgatója azon nézetét fejtette ki, hogy amíg a perek le nem zárulnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés