Előfizetői tartalom

Nokia: játék az élet

Portfolio
Új piaci szegmensre kíván belépni a finn Nokia, a világ első számú mobilkészülék gyártója. Bár a társaság menedzsmentje többször kifejezte meggyőződését azt illetően, hogy az új technológiák ismét növekedést fognak lehelni az erőteljesen lelassult mobilkészülék piacba, az új szegmensen történő megjelenés az árbevétel és profit növekedés élénkítését szolgálja. A társaság 2003 februárjában fogja bemutatni a nagyközönség számára első játék konzolját, mely a Nintendo termékeivel fog versenyezni. Kérdés, hogy a mobil telefonokba elsőként játékot építő társaság sikeresen tud-e betörni egy érett piacra.

A Nokia nem kívánta feltárni a játék konzolokkal kapcsolatos tervek részleteit, csupán annyi került nyilvánosságra, hogy a japán Sega nevezetű céggel kötött megállapodást a szoftver kifejlesztésére. A WSJE által idézett Gartner elemző szerint a Nokia a hagyományos üzleti modellt kívánja megvalósítani; relatív olcsón elérhető hardver és drága szoftver (játék). A játékok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés