Előfizetői tartalom

Drágább lesz a telefonálás, figyelmetlen volt a PM?

Portfolio
Minden vállalkozásnak nagyobb lesz jövőre a telefonszámlája mintegy 7%-kal, miután egy, az utolsó pillanatban az adótörvénybe csempészett módosítás korlátozza a telefonbeszélgetésekben foglalt áfa visszaigénylését. A költségvetés 20 milliárd forintot nyer az új szabállyal - írja a Népszabadság szombati száma. A törvénymódosítás az alkotmányos aggályokon kívül egyéb problémákat is felvet, s világosan jelzi, hogy a PM nem megfelelően konzultált a szaktárcával, illetve a távközlési szektorral.

A módosítás szerint a távbeszélő szolgáltatások ÁFA-jának csak 70%-a lesz visszaigényelhető, ráadásul az újság információi szerint a törvénymódosítás érintettjei lesznek a távközlési cégek is, bár ha valóban érintettek a PM állítólag kiküszöbölné a hibát. A hiba nem észrevétele elképzelhető, hogy az egész kalkulációt magával húzza a süllyesztőbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés