Előfizetői tartalom

Mezőgép: egy újabb szerződés (2)

Portfolio
A Mezőgép hivatalos bejelentése szerint az orosházi gépipari társaság éves szinten 10 millió euró árbevételt eredményező szerződést írt alá. A szerződő partner neve nem került nyilvánosságra. A mintadarabok gyártása és benyújtása a megrendelőnek még ez évben megtörténik, majd a sorozatgyártás 2003-ban kezdődik. A projekt teljes felfutása 2006-ra várható. A társaság árfolyama minimális forgalom mellett (3 m Ft) a bejelentést követően közel 100 Ft-ot erősödött. Megítélésünk szerint változatlanul kétséges, hogy új szerződések önmagukban meg tudják-e fordítani a negatív árfolyam trendet, hiszen a Mezőgép egy "kitömött" szerződésállomány mellett termelt fokozatosan csökkenő profitot.

Árfolyam hatás, cégértékelés szempontjából továbbra is fenntartjuk az előző bejelentéshez fűzött véleményünket, hogy nem vagyunk meggyőződve az új szerződések árfolyam felhajtó hatásáról. Mindezt azzal indokolnánk, hogy a Mezőgép 2000 eleje óta elvi szinten egy tökéletes rendelés állománnyal rendelkezik, azonban a szerződés lehívások az autóipari recesszióban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés