Előfizetői tartalom

Jókora szakadás volt egész Európában

Portfolio
Az európai piacokon október 23-án a gyenge amerikai keddi kereskedés után jellemzően az eladók domináltak. A veszteséglistán az élen kedd után újra a svájci-svéd energiaipari konglomerátum, az ABB állt, aki sikeresen rántotta magával az őt hitelező bankokat is. Rossz napjuk volt emellett az olajipari és gyógyszeripari részvényeknek is.

Európa főbb indexei közül a FTSE-100 3.3%-ot, a DAX pedig 4.6%-ot szakadt. A CAC-40 4.1%-ot esett, újra 3,000 pont alatt zárva. A bankok közül a legnagyobb nyomás alá tegnap a Credit Suisse került. A svájci bankóriás - aki egyben az ABB legnagyobb hitelezője is - részvénye 7.8%-ot csökkent. A profit taking a német bankok közül legjobban a HVB-t viselte meg (-15.5%), de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés