Előfizetői tartalom

MOL: a legnagyobb vásárlás

Portfolio
Az augusztus 6-án bejelentett saját részvény vásárlási program keretében a legnagyobb tételű vételt bonyolította le a MOL az elmúlt 5 kereskedési napban. A vállalat bejelentése szerint 826,500 részvény került megvásárlásra, ami a piaci forgalom 46.3%-át, közel felét képviselte, s a második legnagyobb heti vásárlás mennyiségét 33%-kal haladja meg. A nagytételű visszavásárlás ellenére a részvény 7.5%-kal teljesítette alul a BUX-ot az elmúlt 5 napban (a részvény kimaradt az erőteljes index emelkedésből és 100 Ft-ot gyengült az említett időszakban.

A MOL saját részvény vásárlásai átlagosan a piaci forgalom 27%-át adják. Ezen átlagból ugrott ki erőteljesen az elmúlt 5 nap, melyben a piaci forgalom 46%-át adta a MOL saját vétele.A saját részvény vásárlások elsődleges célja változatlanul a regionális terjeszkedéshez szükséges részvénypakett megszerzése, hangsúlyozta a MOL vezetése az október 11-i rendkívüli közgyűlést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés