Előfizetői tartalom

Mezőgép: megfordíthatja a trendet az új szerződés?

Portfolio
Egy éves szinten 5 millió USD árbevételt jelentő új üzletet szerzett a Mezőgép kerékmodul gyártására. A mezőgazdasági divíziót érintő projekt teljes felfutása 2004-re várható. Az elmúlt 12 hónapban az árbevétel 31%-át termelte a mezőgazdasági divízió és a fennmaradó rész származott autóipari alkatrészek és részegységek gyártásából. Az új szerződés révén az éves árbevétel 8.4%-kal növekedhet, amennyiben a szerződés éves teljes volumene a várt szintre fut fel. Az árfolyam a kedvező hír kiszivárgásának köszönhetően 900 Ft-os szintről 1,100 Ft-ig emelkedett, mindazonáltal kérdéses, hogy új megrendeléssel a részvény árfolyama tartósan növekedési pályára állhat.

A Mezőgép részvényesek (és ebbe beleértendő jelentős számú intézményi befektető) 2000 eleje óta reménykednek a nagy volumenű, főként General Motors-tól származó megrendelések következtében az árbevétel (és eredmény) felfutására. Ezen remény mindazonáltal ezidáig nem igazolódott be, a kapacitás kiépítésekhez és a projekt felfutásokhoz tartozó többlet költségekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés