Előfizetői tartalom

Ha október, akkor follow through (Vakmajom)

Portfolio
Több előjel utalt rá, hogy valami változóban a tengerentúlon. Hajszálnyi alávágás után nem esett el a júliusi mélypont az S&P500-ban és az NYSE-n. Októberi visszatesztben kevesebb éves mélypontot ütő részvény volt, mint júliusban. Már a mélyponton megindult az akkumuláció, majd három emelkedő nap következett zsinórban. Végül ezt koronázta meg a megerősítő intézményi vétel, a follow through október 15-én. 2001 ősze után megint világos follow through volt mind az NYSE-n, mind a Nasdaqon, és amire régen volt példa, mindkét indexen egyszerre. Ez nem a július-augusztusi gagyi-rally, amikor csak szöszölős, immel-ámmal vételek voltak, itt egyértelmű az agresszív intézményi vásárlás.

AZ INTÉZMÉNY VESZ. NYSENasdaqMit jelent ez? Az intézményi vételek megindulása (ami júliussal ellentétben most nagy kötvénypiaci eladásokkal esett egybe) megadja az esélyét, hogy a tavasz óta tartó eső szakasz lezárult. Középtávra újra szabad (értsd: nem tilos, mint az elmúlt fél évben) venni a hosszabb bázisból, szűk konszolidációból felfelé kitörő, erős szektorú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés