Előfizetői tartalom

Védőháló nélkül - a negatív meglepetések magasiskolája (4.)

Portfolio
Ha hálózat, akkor nincs jó hír. Az Ericsson ismételten negatív meglepetéssel lépett a befektetők elé, a harmadik negyedév veszteséges magasabb a vártnál és a piac egészére vonatkozó előrejelzés csökkentésre került. A vállalat a harmadik negyedévben 3.9 mrd SEK (egyszeri tételek nélküli!) veszteséget termelt, a konszenzusban szereplő 3.2 mrd SEK-kel szemben. A társaság az utolsó negyedévben 4.8 mrd SEK negatív cash flowt termelt. A finanszírozási kétségek feltehetően ismételten előtérbe kerülnek, mivel a piac egészére vonatkozó csökkenést (mobil hálózati eszközök) 15%-ról 20%-ra növelte a menedzsment, így a vállalat teljesítményének stabilizációja is lassabb lehet, igaz a menedzsment változatlanul fenntartja, hogy 2003-ban valamikor profitábilissá válik a vállalat. A negatív tényezőknél maradva kiemelendő, hogy a SonyEricsson Mobile vesztesége növekedett.

Igazán kedvezőtelenül értékelhetik a befektetők, hogy a piaci átlagot meghaladó mértékben fog visszaesni az Ericsson értékesítése, melyet a menedzsment a jelenlegi termék skálának tulajdonít. Előzőek mellett is úgy véli a cégvezetés, hogy a mobil hálózati eszközök minden szegmensén megőrzi a pozícióját a társaság és a piaci fellendülés beindulásakor (2003 után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés