Előfizetői tartalom

PC piac: ismét élre tört e Dell, a vesztes a HP

Portfolio
3 negyedéves csökkenés után az idei harmadik három hónapban ismét növekedést mutat a globális PC értékesítési adat, az eladások 3.8%-kal 32.6 millió darabra emelkedtek - tette közzé a piackutató IDC. Az igazi meglepetés azonban nem a növekedés, hanem hogy a Dell ismét átvette a vezetést a HP-től, mely az előző negyedévben csak amiatt tudta átvenni az első helyet, mert egyesült a Compaq-kal.

A növekedés így kismértékben alulmúlta az IDC 4%-os várakozását, ami elsősorban a szezonális hatásoknak (iskolakezdés) tudható be. Az IDC jelenlegi várakozása szerint a növekedés továbbra is csak kismértékű lehet, míg az iparág nem mutat határozott növekedést. Mindazonáltal a piac most sokkal egészségesebbnek tűnik, mint 3 hónappal korábban, mivel a készletek csökkentek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés