Előfizetői tartalom

Nokia: a stabilizálódó piac örömei (2.)

Portfolio
11 órakor tette közzé 3. negyedéves gyorsjelentését a világ legnagyobb mobil készülék gyártója, a Nokia. Az európai piacokon igen nagy feszültséggel várt jelentés összességében enyhén kedvező számokat tartalmaz, a negatív meglepetés minden esetre elmaradt. A cég pro forma adózás előtti eredménye 1,245 millió euró lett, amely meghaladja az 1,179 millió eurós elemzői várakozásokat. Az EPS 18 centes értéke a tavalyi év hasonló időszakánál 2 centtel, a várakozásoknál 1-gyel magasabb. Pozitívum a gyorsjelentésben, hogy a cég továbbra is fenntartja a 400 millió mobilpiacra vonatkozó előrejelzését, amelyet tegnap a Motorola 400-ról 390 millió darabra csökkentett. Megítélésünk szerint a gyorsjelentés enyhén pozitívan hathat a Nokia árazására, a 12-13 eurós árszint alá feltehetően nem megy a részvény, az árfolyamban középtávon ismét megjelenhet egy piaci átlaghoz viszonyított prémium és a jelenlegi 16 eurós szintről 18-20 EUR között stabilizálódhat, ha nem következik be egy újabb globális eladási hullám a piacokon.

A gyorsjelentés pozitívuma, hogy a Nokia árbevétele ismételten növekedési pályára állt, mely a keresleti oldal elolvadása mellett a technológiai szektorokban napjainkban kulcstényező. A növekedés megjelenése ellenére a menedzsment nem tudta teljesíteni a saját árbevételi tervét, melyért ismételten főként a hálózati eszközök piaca a felelős.A menedzsment a negyedik negyedév...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés