Előfizetői tartalom

Vodafone-Vivendi: a helyzet egyre érdekesebb - pletyka pletyka hátán

Portfolio
Két sajtóértesülés kavarta fel a mai nap folyamán a Vivendi Universal piacát, a reálisabb a Financial Times hasábjain jelent meg, míg az elképesztőnek tűnő a La Tribune oldalait ékesítette. A híradások esszenciája azonban egy, a Vodafone egyértelműen célba vette a Franciaország 2. legnagyobb mobilcégét, a SFR-t.

Mint ismeretes a Vodafone számára a kulcs európai piacok közül egyedül a francia hiányzik, a piac 34.4%-át ellenőrző SFR megszerzésével ez az űr töltődne be. Az SFR tulajdoni szerkezete meglehetősen komplikált, hiszen 20%-a Vodafone, 80% a Cegetel tulajdonában van, amelynek a Vodafone 15, az SBC 15, a BT 26, a Vivendi 44%-ban tulajdonosa. Szeptember 26-án lejárt a look-up periódus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés