Előfizetői tartalom

Yahoo: áttörés?

Portfolio
Több szempontból is pozitív meglepetést tartalmazó gyorsjelentéssel állt elő a Yahoo, az internetes gazdaság egykori példaképeként számon tartott társaság. Az árbevétel 50%-kal emelkedett a tavalyi évhez viszonyítva és 5%-kal meghaladta a várakozásokat. A szabad cash flow termelő képesség kedvezően alakult. Először termelt pozitív EBITDA-t a nemzetközi üzletág. Az online reklám bevétel növekedett, de a tranzakciós és díjbevételek erősebb dinamikája miatt az árbevételen belüli arány csökkent. Az egy részvényre jutó eredmény 5 cent lett szemben a várakozásokban szereplő 4 centtel (nem pro forma adatok). Az árfolyam 6%-kal emelkedett a gyorsjelentés megjelenését követően a zárás utáni kereskedésben. Az egyetlen negatív kritika arra vonatkozik, hogy a Yahoo túlzottan függővé vált az újonnan akvirált társaságok teljesítményétől.

Kedvező tendenciák mutatkoznak a online reklám bevételek területén. Míg több elemező is arra számított, hogy a szezonálisan erősebb második negyedévhez képest csupán stagnáló bevételt tud elérni ezen területen a társaság, a növekedés határozottan jelentkezett. Az év/év alapú 22%-os növekedésben meglehetősen komoly szerepet játszik az Overture akvizíció hatása ezen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés