Előfizetői tartalom

Matáv: Mit mondanak a fundamentumok?

Portfolio
Visszatekintve 2000. tavaszára utólag egyértelmű légvárépítésnek tűnik a Matáv elemzésekben álló 2,600 forintos célárfolyam. Akkoriban egy a piac által elfogadott célárfolyam kialakítása csaknem köszönőviszonyban sem volt a szakkönyvekben lefektetett konzervatív módszertannal. Most az ember ismét felkaphatja a fejét, hiszen a távközlési cég árazása teljes mértékben a realitásba zökkent vissza, s ha nem csak a peer group alapú árazást figyeljük, hanem a piactól elvonatkoztatva abszolút értékmérőket nézünk, megállapíthatjuk, hogy a Matáv szó szerint megéri a pénzét.

Alulértékelt a Matáv?. Elvonatkoztatás a piactól? A piactól természetesen nem lehet elvonatkoztatni, nagyon könnyen elképzelhető, hogy a Matáv zuhanása tovább folytatódik, az általános folyamatok alól a távközlési papír sem lehet kivétel. Itt azonban le kell szögezni, hogy hosszú távra befektetők ezen a szinten már limitált kockázat mellett vehetik a papírt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés