Előfizetői tartalom

Beszélgetés Jaksity Györggyel a BÉT helyzetéről, a BUX kilátásairól és a pénzügyi szemléletformáló kampányról

Portfolio
Jaksity Györggyel, mint a BÉT elnökével beszélgettünk arról, hogyan látja ő jelenleg a BÉT állapotát és a tőzsdeélénkítő csomag lehetséges hatásait. Piaci szakemberként megkérdeztük a véleményét a BUX idei felülteljesítésének okairól és a potenciális jövőbeli index alakulásáról. A beszélgetés zárásaként megtudhattuk, milyen sikeresen és gyors ütemben halad a pár nappal ezelőtt bejelentett BÉT lakossági pénzügyi szemléletformáló kampányának szervezése. P: Kisbenedek Péter, az Erste Bank magyarországi vezérigazgatója szerint a BÉT már "az intenzív osztály oxigén sátra alatt van, életét csak radikális beavatkozással lehet megmenteni."

Mi erről Neked, mint a BÉT elnökének a véleményed? J.Gy. : Nem osztom az Erste Bank vezérigazgatójának szélsőségesen pesszimista álláspontját, a tőzsde kilátásaival kapcsolatban óvatosan optimista vagyok. A piac problémáit véleményem szerint elsősorban maguknak a piaci szereplőknek kell orvosolni, mely persze az állami szerepvállalás jelentőségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés