Előfizetői tartalom

Mobilszektor: fókuszban a tarfiák

Portfolio
A mobil távközlés története hosszú időn keresztül az ügyfélszám óriási mértékű növekedéséről, a dinamikus terjeszkedésről szólt, az árbevétel alakulásában az árak mérsékeltebb szerephez jutottak. A nyugat-európai piacok fokozatos telítődésével az eredményesség és az árbevétel növekedése terén sokkal hangsúlyosabb szerepet kapott az ARPU, az egy előfizetőre jutó átlagos bevétel.

A mobiltarifák még mindig csökkennek. Az alábbi írásunkban, az HSBC elemzésére támaszkodva az APRU egyik kulcselemét, a tarifákat tekintjük át a nyugat-európai piacokon. Rávilágítunk arra, hogy általánosságban enyhén pozitív korreláció létezik a tarifák és az ARPU, a GDP és a piaci koncentráció között. Az írás a különböző percdíjak alapján számos fogyasztói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés